Noutati anul 2015

Săptămâna aceasta, reprezentanții echipelor de fotbal din raion și membrii Comisiei disciplinare au fost convocați de către dl Vasile Gobjilă, președintele Asociației raionale de fotbal, într-o ședință, în cadrul căreia a fost dat startul Campionatului raionului Rezina la fotbal, ediția anului 2015.

Prezentă la forul fotbaliștilor rezineni, dna Eleonora Graur, președintele raionului, i-a salutat și le-a spus că întotdeauna a susținut și va susține activitățile cu caracter sportiv, organizate și desfășurate în teritoriul raionului, în special cele fotbalistice. Totodată, dna președinte s-a referit și la lucrările de construcție a Complexului sportiv cu capacitatea de 3500 de locuri, care au demarat deja, menționând că edificarea lui va costa, estimativ, 72 de milioane de lei. Lucrările, însă, vor fi desfășurate pe etape și până la sfârșitul anului curent urmează să fie valorificate 12 milioane de lei. Aceasta va permite construcția terenului cu acoperiș artificial (îl va pune la dispoziție Federația Moldovenească de Fotbal), tribunele, acoperișul la ele, cabinele de duș și vestiarul. ”Merităm să avem un stadion mare în raion, iar pe viitor – și o echipă în divizia națională”, a mai spus dna Graur.

Dumneaei le-a dorit succese participanților la Campionatul raionului la fotbal, toleranță, prietenie pe ternul de joc și ca întotdeauna să știe și a câștiga, și a pierde.

Dl Vasile Gobjilă a distribuit tuturor celor prezenți Regulamentul Campionatului raional la fotbal, ediția anului 2015, și blancheta de ofertă. Le-a spus ce modificări a suportat Regulamenul, care prevederi au rămas neschimbate, cum să completeze oferta de participare, ce informație trebuie neapărat să conțină aceasta etc. Echipele urmează să studieze regulamentul și să decidă participarea în Campionat. Ofertele trebuie să fie prezentate până pe 30 aprilie, pentru ca graficul meciurilor să fie alcătuit în termen.

Toate meciurile se vor fi desfășura duminica, la ora 17.00, cu excepția duminicii din 14 iunie, când vom avea alegeri locale – meciul va fi disputat în ajun, pe 13 iunie. Campionatul raionului la fotbal va demara în data de 10 mai. Dl Gobjilă a mai vorbit și despre asigurarea  asistenței medicale, a ordinii publice în timpul meciurilor pentru a evita situațiile nedorite și a face adevărată sărbătoare pentru localitate ziua în care acolo se va disputa un meci de fotbal.

Tradițional, în fiecare an, Campionatul raional este precedat de Cupa raionului Rezina la mini-fotbal, care se desfășoară pe terenul din satul Pripiceni-Răzeși. Anul curent nu este o excepție, iar competiția se va desfășura pe data de 2 mai, sâmbătă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *