Festival Grassroots

Săptămâna fotbalului în mase a demarat la Pripiceni-Răzeși

În cadrul vizitei de lucru, pe care dl Octavian Calmâc, viceprim-ministru, ministru al Economiei și Infrastructurii, a întreprins-o la finele acestei săptămâni în raionul Rezina, dumnealui, însoțit de dna Eleonora Graur, președintele raionului, au mers în satul Pripiceni-Răzeși, unde au participat la mai multe evenimente, desfășurate pe 29 septembrie. Printre ele – și deschiderea oficială a Festivalului sportiv, dedicat Săptămânii fotbalului în mase ”GRASSROOTS”, eveniment produs pe stadionul din localitatea amintitiă.

În debut, dna președinte al raionului a menționat cu satisfacție că se bucură mult să fie din nou la Pripiceni-Răzeși, că este satisfăcută de rezultatele fotbaliștilor rezineni, apreciind totodată și insistența dlui Vasile Gobjilă, președintele Asociației raionale de Fotbal Rezina, referitoare la sărbătorirea, în raionul nostru, a Săptămânii fotbalului în mase.

A mai vorbit dna președinte și despre lucrările de amenajare a stadionului din sat, efectuate cu susținerea Consiliului raional. Astfel, aici au fost create condiții pentru ca ”echipele de băieți și fete să poată juca fotbal”. Dar și despre faptul că, de această dată, a venit să se bucure de rezultatele copiilor și dl Octavian Calmâc.

”Eu vă sunt alături și vă susțin, ca să fiți cei mai buni. Succese mari, până la urmă în festivalul nostru să câștige prietenia. Pe finalul sărbătorii, veți beneficia de surprize din partea Consiliului raional”, a mai specificat dna Eleonora Graur.

 

Iar prin intermediul reprezentantului Federației Moldovenești de Fotbal, prezent la eveniment, a ținut să-i mulțumească dlui Pavel Ciobanu pentru buna colaborare, stabilită între forul fotbalistic al Moldovei și Consiliul raional Rezina, asigurând că absolut toate proiectele vor găsi susținere la Rezina, deoarece ”ne dorim să creștem o generație tânără sănătoasă și implicată”.

Dl Octavian Calmâc, la rându-i, a ținut să menționeze că se simte onorat să fie alături de copii și să vadă terenul de fotbal frumos amenajat. Dumnealui le-a mai dorit copiilor să reușească  și să manifeste în toate domeniile vieții, inclusiv în fotbal.

Dl Vitalie Jurat, manager al oficiului de dezvoltare Nord al FMF, a menționat succesele din ultima perioadă ale raionului în domeniul fotbalului, precum și susținerea venită din partea Consiliului raional. Dumnealui a ținut să mulțumească tuturor voluntarilor, care, prin propria implicare, contribuie la sărbătorirea evenimentului fotbalistic în raionul Rezina, venind cu câte un mic cadou pentru fiecare dintre ei.      Pentru copilași a avut un îndemn și o urare: ”Să iubiți fotbalul, să practicați fotbalul și pe viitor chiar să fiți în selecționata Republicii Moldova la fotbal”.

De realizările în domeniul fotbalului, inclusiv amenajarea terenului din sat, s-a arătat mulțumit și dl Iacob Frunză, prmarul de Pripiceni-Răzeși, care a mulțumit Consiliului raional pentru susținere în amenajarea terenului de fotbal, la fel – ”dlor Vasile și Nicon Gobjilă, care, cu ajutorul voluntarilor, au îngrădit acest stadion”.

Apoi, cu multă veselie și voie bună, au demarat activitățile festivalului, spre bucuria tuturor copiilor prezenți­­.

Text – Aculina POPA

Imagini – Iuliana POPA-CRUDU